V Grosuplju med policijsko intervencijo umrl 61-letni državljan Moldavije

Moški je povzročal težave v zdravstveni ustanovi v Novem mestu, med prevozom v Ljubljano pa je umrl.
Fotografija: Vzrok za smrt še ni znan in je predmet nadaljnje temeljite preiskave, kjer se bodo preverjale vse okoliščine celotnega dogodka. FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Vzrok za smrt še ni znan in je predmet nadaljnje temeljite preiskave, kjer se bodo preverjale vse okoliščine celotnega dogodka. FOTO: A. L.

Danes ponoči so bili policisti obveščeni o nasilnem vedenju 61-letnega državljana Moldavije v eni izmed zdravstvenih ustanov na območju Novega mesta. Pri tem se je moški pri razbijanju inventarja lažje poškodoval. Na kraju so posredovali policisti, ki so proti moškemu uporabili prisilna sredstva, ga prijeli in predali zdravstvenemu osebju.

V nadaljevanju je bilo zanj odrejeno zdravljenje v Psihiatrični kliniki Ljubljana, zdravstveno osebje pa je za zagotovitev varnosti med prevozom na relaciji iz Novega mesta proti Ljubljani zaprosilo za asistenco policije. Po prvih podatkih je moški med prevozom iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet in z njim ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista, ki je nudil asistenco.

Zaradi tega je voznik ustavil reševalno vozilo na območju Grosuplja, na kraj pa so v pomoč prišli še drugi policisti. Po postopku je moški zgubil zavest in je kljub takojšnjemu oživljanju na kraju umrl. Vzrok za smrt še ni znan in je predmet nadaljnje temeljite preiskave, kjer se bodo preverjale vse okoliščine celotnega dogodka in tudi morebitna povezava smrti z uporabo prisilnih sredstev. Ogleda kraja se je poleg okrožnega državnega tožilca in preiskovalnega sodnika udeležil tudi policist specializiranega državnega tožilstva.