V nesreči z motornimi sanmi umrl 37-letni moški, otrok se je hudo poškodoval

Med vožnjo je najverjetneje zaradi nekontroliranega pospeška motorne sani dvignilo v zrak in so poletele dobrih deset metrov ter trčile v drevo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Boris Šuligoj

S celjske policijske uprave so posredovali podrobnosti glede včerajšnje tragične nesreče z motornimi sanmi, v kateri je umrl 37-letnik, otrok, ki je bil z njim na saneh, pa se je hudo poškodoval.

O nesreči v Hudem Kotu na območju Ribnice na Pohorju je bila policija obveščena okoli 17. ure. 37-letni moški je v okolici sorodnikove stanovanjske hiše vozil lastne motorne sani. Med vožnjo je najverjetneje zaradi nekontroliranega pospeška motorne sani dvignilo v zrak in so poletele dobrih deset metrov ter trčile v drevo. V trčenju se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, hudo poškodovanega otroka pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Na območju Policijske uprave Celje so v zadnjih petih letih poleg omenjene obravnavali še eno smrtno nesrečo voznika motornih sani in posamične nesreče, kjer na srečo ni bilo hujših poškodb.

Vse voznike motornih sani policija opozarja, da lahko sani uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih. Pri vožnji pa naj bodo zelo previdni.

Preberite še: