V patrulji na Hrvaškem poškodovan 42-letni slovenski policist

Na mednarodnem vlaku Reka–Ljubljana so policisti ugotavljali identiteto treh državljanov Afganistana. Eden od njih je slovenskega policista porinil.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar/Delo

S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili, da je bil ta konec tedna v mešani patrulji s hrvaškimi varnostnimi organi poškodovan 42-letni slovenski policist. Hrvaški varnostni organi obravnavajo kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja na škodo slovenskega policista.

Policist je v mešani patrulji skupaj s hrvaškima policistkama opravljal kontrolo mednarodnega vlaka Reka–Ljubljana na železniški postaji Šapjane. Medtem ko so ugotavljali identiteto treh državljanov Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju, so policisti osebe pospremili z vlaka proti službenemu vozilu. Takrat je eden od državljanov Afganistana porinil policista, za katerim je hodil. Policist je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir ter se pri tem udaril v rebra in koleno. Policista so zdravniško oskrbeli, tujci pa so s kraja zbežali.

Policisti so jih prijeli v nedeljo v Ilirski Bistrici. Afganistanski državljani so bili stari 21, 18 in 19 let. V postopek so se vključili kriminalisti PU Koper, ki bodo glede dogodka s poročilom seznanili ODT Koper.

Tujce so danes vrnili na Hrvaško, kjer bo proti njim potekal predkazenski postopek, je sporočila policija. Dodali so, da je njihov policist huje poškodovan, ima zlomljeno rebro in je na bolniškem dopustu. Prav tako so opozorili, da gre za enkraten dogodek, saj je sicer za varnost policistov dobro poskrbljeno.

Vsi uporabljajo tako zaščitno opremo kot tudi predpisane postopke varovanja, na temo lastne varnosti v postopkih pa je organiziranih tudi več izobraževanj. Tovrstnih napadov tujcev na policiste na območju PU Koper tako rekoč še niso obravnavali.

Preberite še: