Akviziterka ukradla zlatnino in evre

Policisti občanom svetujejo, naj v stanovanja ne puščajo ljudi, ki jih ne poznajo.

Objavljeno
09. julij 2014 13.40
*vvo*Gotovina in kartice
J. S., kronika
J. S., kronika

Kranj − Policiste je včeraj poklical Kranjčan in povedal, da je v Valjavčevi ulici v Kranju akviziterka okradla njegovega očeta. Medtem ko ga je prepričevala v nakup izdelka, mu je izmaknila zlatnino in še 50 evrov iz denarnice.

Neznani predrznež je bil na preži tudi na obali Bohinjskega jezera in Šobcu. V Bohinju je dolgoprstnež izkoristil nepazljivost oškodovancev in jima iz nahrbtnikov ukradel različne stvari, na Šobcu pa je nekdo kar vstopil v odprt šotor in iz njega ukradel denarnico z dokumenti in denarjem.

»Take tatvine lahko preprečite. V stanovanja ne spuščajte ljudi, ki jih ne poznate. Pozanimajte se, kdo so in kaj želijo, prišleki naj se vam predstavijo. Če pa jih že spustite v stanovanje, se z njimi pogovarjajte samo v enem prostoru in jih niti za trenutek ne puščajte samih.

Ne dopustite, da bi vam sami hodili po stanovanju. Priporočljivo je še, da imate vrednejše predmete tudi ustrezno shranjene in zavarovane, zlasti zlatnino, denar, dokumente, manjše elektronske naprave, ki jih je mogoče hitro izmakniti, ipd. Enako velja tudi za javni kraj. Stvari ne puščajte brez nadzora, zlasti ne na mestih, ki so tatovom lahko dostopni,« svetuje Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj.