Alenu Mihaliču še ovadba za poskus uboja

Menda je bil zelo jezen, ko je izvedel, da ne bo smel na pogreb svojega dekleta.

Objavljeno
28. november 2014 13.41
tre*MNENJA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Maribor − Policisti so spisali novo kazensko ovadbo proti 25-letnemu Alenu Mihaliču, ki prestaja pripor v Enoti za forenzično psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. »Osumljeni je med prestajanjem pripora 6. novembra okoli 11.55 poskušal zadaviti oziroma umoriti 43-letnega obsojenca, s katerim sobiva v omenjeni enoti,« so danes sporočili iz mariborske policijske uprave. Dokončanje kaznivega dejanja so moškemu po navedbah policije preprečili zdravstveni delavci in pravosodni policisti. Napadeni moški je pri tem utrpel lahko telesno poškodbo in ni bil v življenjski ogroženosti.

Kot smo poročali, je Mihalič obtožen, da je 29. oktobra večkrat zabodel svoje 29-letno dekle, ki je zaradi vbodnih ran umrla, nato pa da je o dejanju obvestil svojce, ki so poklicali policijo. Policisti so osumljenca prijeli še isti dan.

Petindvajsetletnik je v enoti za forenzično psihiatrijo oddelka za psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor že skoraj mesec dni. Zakaj se je spravil na drugega bolnika, ni jasno, je pa bil Mihalič po neuradnih informacijah zelo jezen, ko je izvedel, da ne bo smel na pogreb svojega dekleta.