Aretirali mafijca Fazzalarija

V Kalabriji so danes zgodaj zjutraj aretirali 46-letnega mafijskega šefa Ernesta Fazzalarija.

Objavljeno
26. junij 2016 22.15
STA
STA
V Kalabriji so danes zgodaj zjutraj aretirali 46-letnega mafijskega šefa Ernesta Fazzalarija. Na begu je bil 20 let, zaradi umorov in drugih kaznivih dejanj pa je bil leta 1999 v odsotnosti obsojen na dosmrtno ječo.

Sicer pa je policija Fazzalarija iskala še zaradi ugrabitve, nezakonitega posedovanja orožja, trgovine z mamili, trgovine z orožjem, oboroženih ropov in drugih kriminalnih dejanj.

Fazzalarija, ki velja za enega najpomembnejših šefov 'Ndranghete, mafijskega omrežja, ki domuje v Kalabriji, so prijeli v kraju Molochio, ki leži prav na konici italijanskega škornja. Po ocenah policije je 'Ndrangheta, ki je teritorij delovanja razširila na vso državo, danes močnejša od sicilijanske Cose Nostre in neapeljske Camorre. Moč 'Ndranghete temelji na bogastvu, ustvarjenim s trgovino s kokainom, ki poteka med Južno Ameriko in Evropo.

Italijanske oblasti so pozdravile njegovo aretacijo in jo označile za pomembno zmago v boju države proti 'Ndrangheti. »Hvala sodnikom in organom pregona. Naj živi Italija,« je na twitterju zapisal premier Matteo Renzi.

Notranji minister Angelino Alfano je Fazzalarija označil za enega najpomembnejših ubežnikov in vodilno osebnost podzemlja. »To dokazuje, da ne moreš ubežati pravici. To so tiste zmage, ki opogumljajo in nas podpirajo v težavnem boju proti organiziranemu kriminalu,« je dodal.