Mladenič ponarejal vinjete

Policisti so v okolici Slovenske Bistrice opravili hišno preiskavo pri 20-letnem mladeniču, ki naj bi ponarejal vinjete.

Objavljeno
11. november 2014 16.43
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Maribor - Policisti iz Rač so skupaj s kolegi iz Slovenske Bistrice na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo pri 20-letniku iz okolice Slovenske Bistrice, ki so ga sumili, da ponareja vinjete. Po navedbah policije je moški v zadnjih mesecih različnim ljudem prodajal ponarejene vinjete. »Prodajal jih je po polovični ceni, pod pretvezo, da jih je za polovično ceno dobil od različnih zavarovalnih agencij. Pri hišni preiskavi so mu policisti zasegli dokumentacijo, ki je pomembna za dokazovanje kaznivega dejanja,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.

 Med hišno preiskavo so našli in mu tudi zasegli 12 ampul testesterona, ki spada med prepovedane snovi v športu, zaradi česar bodo 20-letnika kazensko ovadili tudi zaradi suma storitve neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami in nedovoljenimi snovmi v športu.

Mladenič je imel v hiši tudi  12 nabojev, kalibra 7,62 milimetra, za katere pa ni posedoval ustrezne orožne listine. Prekrškovni organ policijske postaje Rače mu bo zaradi kršitve zakona o orožju izdal odločbo o prekršku.