Borut Hriberšek tudi po drugi pritožbi ostaja v priporu

Njegov odvetnik je napovedal, da se bo takoj z zahtevo za varstvo zakonitosti zdaj obrnil na vrhovno sodišče.

Objavljeno
24. april 2013 20.59
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Zunajsodni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je potrdil odločitev preiskovalne sodnice, ki je za nekdanjega Sintalovega varnostnika Boruta Hriberška odredila enomesečni pripor, je za STA potrdil varnostnikov odvetnik Boris Grobelnik. Je pa odvetnik napovedal, da se bo takoj z zahtevo za varstvo zakonitosti zdaj obrnil na vrhovno sodišče.

Grobelnik je poudaril, da odločitev sodišča sicer spoštuje. Meni pa, da ni nobenega razloga za begosumnost, zaradi česar se je sodišče odločilo za pripor. »Saj se je sam javil,« je dejal odvetnik.

Kot je znano, je 47-letni Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, v četrtek zvečer pa se je na Šentilju predal policiji. Del denarja je prinesel s sabo, del pa naj bi ga skril v sef na železniški postaji v nemškem Mannheimu.

Preiskovalna sodnica je Hriberšku tridesetdnevni pripor določila v petek. Hriberškov odvetnik Boris Grobelnik se je na sklep pritožil, zunajobravnavni senat pa je pritožbi ugodil in zadevo vrnil v odločanje preiskovalni sodnici. Slednja je znova odločila, da Hriberšek ostaja v tridesetdnevnem priporu. Tudi na to odločitev se je Grobelnik pritožil, a brez uspeha, zato se bo z zahtevo za varstvo zakonitosti zdaj obrnil na vrhovno sodišče.

V Sintalu so po poročanju nekaterih medijev sicer prepričani, da je zmanjkalo več kot milijon evrov in ne le 650.000 evrov, kot je trdil Hriberšek.

Predsednik uprave Sintala Robert Pistotnik je izpostavil tudi možnost, da je Hriberšku nekdo pomagal oz. da je denar v tujini deponirala tretja oseba. Šef Sintala prav tako dvomi o tem, da bi bil motiv za krajo finančna stiska, saj naj bi si Hriberšek še pred kratkim kupil nov avto.