S tujo bančno kartico »plačal« gorivo

Moški je z izposojenim kombijem, na katerem so bile ukradene registrske tablice, brez vinjete in izpita z ukradeno bančno kartico »kupil« 550 litrov goriva.

Objavljeno
26. maj 2015 13.11
curs_kontrola goriva
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Ljubljana − Policisti so v nedeljo zvečer na avtocestnem počivališču Barje opazili sumljivega voznika kombija, ki je v plastično posodo točil gorivo. Voznik je po točenju odšel v prodajni prostor bencinskega servisa, plačal gorivo in odpeljal. Medtem so policisti preverili registrske tablice na vozilu in ugotovili, da so bile ukradene. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so voznika ustavili.

»V postopku je bilo ugotovljeno, da je 25-letni Ljubljančan vozil kombinirano vozilo znamke Peugeot Boxer, ki si ga je izposodil. Prav tako se je v nadaljevanju izkazalo, da je okrog 550 litrov natočenega goriva plačal z ukradeno bančno kartico (vlom v tovorno vozilo na območju Sežane),« so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Zaradi izliva goriva iz posode so policisti poklicali gasilce, ki so zadevo sanirali. Na kraj so po obvestilu policistov prišli tudi delavci finančne uprave, ki so ugotovili, da je bilo v rezervoarju vozila natočeno kurilno olje.

Policisti bodo proti vozniku podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj goljufije in prikrivanja, za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, brez vinjete in nepravilno zavarovanega tovora pa mu je bil izdan plačilni nalog. Vozilo je bilo tudi zaseženo, proti lastniku vozila pa bodo spisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja zatajitve, ker so bile na vozilu nameščene ukradene registrske tablice.