Cariniki odkrili neprijavljene cigarete in psihotropne tablete

Neprijavljene cigarete so cariniki zadržali in zoper kršitelja uvedli postopek o prekršku, tablete pa so predali policiji.

Objavljeno
01. marec 2012 13.33
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Cariniki so v torek na mejnem prehodu Obrežje v osebnem vozilu z italijansko registracijo odkrili 3200 neprijavljenih cigaret in 300 tablet bromazepama, na počivališču Lormanje ob pomurski avtocesti pa v predelanem avstrijskem kombiju 83.800 cigaret.

Uslužbenci mobilnega oddelka carinskega urada Sežana so 28. februarja na mejnem prehodu Obrežje pregledali osebno vozilo, ki ga je vozil srbski državljan. V več potovalnih torbah pod osebno prtljago so našli 3200 cigaret s srbskimi tobačnimi znamkicami, v torbici sopotnice pa 300 tablet bromazepama.

Neprijavljene cigarete so cariniki zadržali in zoper kršitelja uvedli postopek o prekršku, tablete pa so predali policiji, ki bo nadaljevala postopek. Bromazepam spada med zdravila, ki v skladu z zakonom o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami vsebujejo narkotične in psihotropne snovi in so srednje nevarne zaradi posledic, ki jih lahko povzroči njihova zloraba, so pojasnili v sporočilu.

Delavci mobilnega oddelka carinskega urada Maribor pa so istega dne ponoči opravljali poostreni nadzor na pomurski avtocesti. Na počivališču Lormanje so pregledali avstrijsko kombinirano vozilo, namenjeno v Italijo. V predelanem delu vozila so našli 83.800 cigaret z moldavskimi tobačnimi znamkicami. Cariniki so zasegli vozilo in cigarete, zoper voznika, romunskega državljana, pa uvedli postopek o prekršku.