Časarja tudi danes ni bilo na sodišču

Tožilka meni, da se Časar izogiba temu in drugim kazenskim postopkom, zato je zanj predlagala pripor.

Objavljeno
28. januar 2014 12.15
Š. P., Delo.si/STA
Š. P., Delo.si/STA
Koper - Roberta Časarja ni bilo na današnjem predobravnavnem naroku na koprskem okrožnem sodišču. Njegov zagovornik Daniel Planinšec je pojasnil, da je Časar spremenil naslov stalnega bivališča. Tožilka Barbara Milič Rožman meni, da se Časar izogiba temu in drugim kazenskim postopkom, zato je zanj predlagala pripor. Po poročanju Slovenske tiskovne agencije bo o tem odločal izvenobravnavi senat.

V tem postopku se nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper očita, da je zlorabil svoj položaj s tem, ko je odredil knjiženje in plačilo več računov za čiščenje oblačil enega od zaposlenih, sicer pa mu je sodišče že v petek poslalo poziv za prestajanje zaporne kazni v primeru Orleška gmajna.

Sodišče je Časarju vabilo na predobravnavni narok poslalo na znane naslove na Primorskem, vendar je obtoženi prek svojega zagovornika sporočil spremembo stalnega prebivališča, je na današnjem predobravnavnem naroku pojasnil sodnik Matevž Gros.

Časarjev zagovornik Daniel Planinšec je navedel, da so v odvetniški pisarni obvestilo o spremembi naslova z dne 14. januar prejeli po faksu 19. januarja.

Okrožna državna tožilka Barbara Milič Rožman pa je poudarila, da je Časar že julija podpisal pooblastilo ženi, da ga ta zastopa in dviguje pošto. Iz listin pa izhaja, da Časarja prav žena prijavlja in odjavlja na različne naslove. Ker meni, da se Časar v resnici izogiba udeležbi v tem in drugih postopkih, je Milič Rožmanova za Časarja predlagala odreditev pripora iz razloga begosumnosti.

Planinšec je nasprotoval priporu. Kot je pojasnil, tudi če bi se štelo, da je bil Časar pravilno vabljen, razlogov za pripor ni, saj udeležba na predobravnavnem naroku ni obvezna.

O priporu bo zdaj odločal izvensodni senat, Gros pa je medtem sojenje preložil za nedoločen čas.

Časarju medtem še niso uspeli vročiti sodbe višjega sodišča niti poziva za prestajanje kazni.