Čeh kradel v Lescah, Belgijci na Brezjah

Iz blagajne v trgovini je ukradel 250 evrov. V Radovljici iz blagajne vzeli tisoč evrov in se odpeljali z avtomobilom belgijskih registrskih tablic.

Objavljeno
04. avgust 2014 11.40
*mfa* PRASE
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Kranj − Prodajalec v eni izmed trgovin v Lescah je v petek popoldne zalotil 27-letnega Čeha, ki je iz blagajne ukradel 250 evrov. »Čeh je v trgovino vstopil dvakrat. Pri prvem vstopu si je najprej na hitro ogledal notranjost trgovine in se pripravil na tatvino, prostore pa je zapustil, ne da bi kaj kupil,« so sporočili iz kranjske policijske uprave. Nekaj minut kasneje se je vrnil v trgovino. Po navedbah policije je izkoristil nepazljivost prodajalca ter iz blagajne ukradel 250 evrov gotovine. Ko je Čeh denar tlačil za hlače, ga je zalotil prodajalec in ga zadržal do prihoda policistov.

Približno tri ure pred tem so radovljiški policisti podobno tatvino obravnavali tudi na Brezjah, kjer so trije tujci v trgovini najprej zamotili prodajalki, nato pa izkoristili njuno nepazljivost in ukradli za okoli tisoč evrov gotovine. »Po dejanju so se storilci z Brezij odpeljali z večjim temnim osebnim avtomobilom belgijskih registrskih oznak,« so še sporočili iz kranjske policijske uprave.