Dnevni počitek ga je stal tisočaka

Predrzna tatvina: Znancu, ki jo je povabil v hotelsko sobo, je izpraznila račun.

Objavljeno
13. maj 2014 17.49
Nada Černič Cvetanovski
Nada Černič Cvetanovski
Krško – Čeprav se je izgovarjala, da je psihična bolnica, ki ne ve, kaj počne, je obtožena pred dvema letoma natanko spremljala svojega znanca, ko je iz bankomata dvigoval gotovino, si zapomnila kodo in mu kasneje, ko je zaspal v hotelski sobi, ukradla kartico in nato z njo dvigovala denar.

Eno leto pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo treh let je sodišče izreklo Sladžani Slovenec zaradi velike tatvine, storjene na posebej predrzen način.

Obtožena je pred dvema letoma srečala svojega znanca Stanka P. in ga pospremila do bankomata, kjer je dvignil nekaj denarja. Nato jo je povabil v krški hotel City, kjer je za t. i. dnevni počitek plačal petdeset evrov. Toda po prihodu v sobo je Stanka, ki je bil vinjen, premagala utrujenost in je zaspal. Slovenčeva mu je ukradla bančno kartico, in ker si je zapomnila pin kodo, jo je z njo mahnila na bankomat in dvignila 350 evrov. Hotela je še več, a je bil dnevni limit že izčrpan.

Le nekaj minut čez polnoči je šla spet dvigovat denar. To je počela vse dotlej, dokler ji bankomat ni zadržal kartice, saj jo je oškodovani vmes preklical. Skupaj je tako dvignila 950 evrov.

Sodnik Gojmir Pešec je pri izreku sodbe sledil predlogu tožilca Bogdana Matjašiča, pri tem pa poudaril, da je obtožena izkoristila zaupanje vinjenega znanca in da je bila pri svoji dejavnosti vztrajna, saj je kazniva dejanja ponavljala vse dotlej, dokler jih je lahko.

Sodišče, ki jo je oprostilo plačila sodnih stroškov, ker je brez premoženja in brez zaposlitve, pa je upoštevalo, da še ni bila kaznovana, da je psihična bolnica in da je dejanje priznala. Petdesetletnica je povedala, da je to storila zaradi svojih petih otrok, ki so bili lačni in so jokali.

Obtožena mora v tridesetih dneh po pravnomočnosti sodbe – ker se nanjo nihče ne bo pritožil, je že pravnomočna – oškodovancu vrniti 950 evrov, ki mu jih je ukradla.