Dober dan, a lahko dobiva malo vode?

Eden je zamotil domačina, drugi pa je vstopil v odklenjeno hišo in odnesel gotovino.

Objavljeno
25. maj 2015 13.30
dja_voda
J. M., kronika
J. M., kronika

Cerklje - Neznana storilca sta se v petek dopoldan v Zalogu pri Cerkljah ustavila pri domačinu in ga, domnevno zaradi težav z vozilom, prosila za vodo. Domačin jima je ustregel, z enim od storilcev pa se je, nevedoč, kaj neznanca napletata, še zapletel v pogovor.

Ta ga je tako zamotil, da je drugi storilec medtem lahko neopazno vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, jo preiskal in odtujil nekaj gotovine. Po dejanju sta se storilca odpeljala z rdečim vozilom znamke Renault, ljubljanskega registrskega območja.

Predstavnik gorenjskih policistov za odnose z javnostmi Bojan Kos ob tem opozarja, da so se primeri, ko so storilci s  pogovori in spraševanjem po stvareh zavedli oškodovance in jih na ta način »prisilili« da so pozabili na samozaščitne ukrepe, v preteklosti že dogajali.

Zato policija opozarja na ustrezno pozornost in previdnost ob pristopu neznancev – običajno jih dela več skupaj zlasti  pa  na  skrb za lastno varnost in svoje premoženje. Take ljudi je varno imeti na ustrezni razdalji, v nobenem primeru pa ne smemo dopustiti, da bi se sami prosto gibali okoli ali v objektih.