Dokumentarec o narkokralju Darku Šariću

Zelo nazorno prikazuje, kako Črna gora ščiti kralja balkanskega narkopodzemlja.

Objavljeno
06. marec 2017 16.05
A. D.
A. D.
Črnogorska nevladna organizacija MANS, ki deluje na področju boja proti korupcji, je v polurnem dokumentarcu z naslovom Šarić, kokain in Črna gora: Zamolčana zgodba plastično prikazala, kako zelo so prepletene vezi balkanske narkomafije z oblastjo te države. Prek preiskovanja imperija poslovneža Dragana Dudića Frica, ki je bil tesni sodelavec narkokralja Darka Šarića, so razkrili, kako je opran, protizakonito pridobljen denar pristal v črnogorskih bankah.

Fric je bil sicer obtožen, da je financiral in logistično podpiral transport kokaina za Šarićev krog, v katerega naj bi se po izsledkih slovenskih, srbskih in italijanskih preiskovalcev uvrščal tudi Slovenec Dragan Tošić s podaniki. Dokumentarna oddaja med drugim plastično prikaže tudi Šaričeve povezave s Prvo banko, ki je v lasti brata dolgoletnega črnogorskega premiera Mila Đukanovića, in pasivnost, s katero so se Šarićevega kroga »lotevali« tamkajšnji državni organi.

Dokumentarec, ki zelo nazorno pokaže, kako Črna gora ščiti kralja balkanskega narkopodzemlja, so objavili že konec decembra, od danes pa je na voljo z angleškimi podnapisi.


Šarić, kokain in Črna gora: Zamolčana zgodba

***

Več branja ponujamo še na spodnjih povezavah: