Dosmrtni zapor za babico, ki je vnukinjo pognala v smrt

Ker je menda ukradla bonbon, je morala devetletnica več kot dve uri teči okrog hiše.

Objavljeno
12. maj 2015 14.10
jsu_zapor dob
J. M., kronika
J. M., kronika

Gadsden − Na dosmrtni zapor brez možnosti za pogojni izpust je po skoraj treh letih sodišče obsodilo Joyce Garrard, babico iz Alabame, ki je z neprimerno kaznijo leta 2012 pognala v smrt svojo devetletno vnukinjo. Nesrečno šolarko je kruta kazen doletela menda zgolj zato, ker se je zlagala glede nekih sladkarij.

Kazenski sodni postopek je pokazal, da je babica od voznice šolskega avtobusa izvedela, da je njena devetletna vnukinja Savannah Hardin od sošolca vzela bonbon, vendar zanj ni plačala.

Babica se je odločila, da jo bo naučila, kaj je to poštenost, in jo kaznovala tako, da je morala Savannah s polnim naročjem  polen na vso moč teči okrog domače hiše. Po dveh urah neprestanega teka ji je postalo slabo in končno so jo odpeljali v bolnišnico, kjer pa je po nekaj dneh izgubila bolj za življenje.

Ob izreku kazni je Joyce Garrard na sodišču izjavila, da ji je žal za vse, kar se je zgodilo, v svojo obrambo pa je že med postopkom nekajkrat povedala, da male Savannah ni prisilila k teku, ampak je sama hotela teči. Želela je namreč izboljšati svojo uvrstitev na šolskem tekaškem tekmovanju, kjer je dosegla »le« drugo mesto.