Dva Bolgara zagrešila najmanj 42 kaznivih dejanj

Policisti so prijeli dva bolgarska državljana, ki sta kradla po postajališčih Ljubljanskega potniškega prometa.

Objavljeno
08. januar 2015 09.41
Posodobljeno
08. januar 2015 10.03
uho-mladinska knjiga
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − Policisti so v torek prijeli 23-letnega in 26-letnega Bolgara, ki ju sumijo, da stojita za več kaznivimi dejanji velike tatvine. Operativno-komunikacijske center je pred dvema dnevoma prejel nekaj klicev občanov o tatvinah na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa. Policisti so izsledili dva bolgarska državljana, ki sta ustrezala opisu tatov. Pri njiju so našli tudi osebno izkaznico Slovenke, ki sta jo pred tem okradla.

Policijska preiskava je pokazala, da sta Bolgara osumljena najmanj 42 kaznivih dejanj (drzne tatvine in dvigi denarja z odtujenimi bančnimi karticami). »Z dejanji sta povzročila za okrog 6000 evrov škode. Tekom današnjega dne bosta privedeni k preiskovalnemu sodniku,« je sporočila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko.

Pri tem opozarja, da je značilnost drznih tatvin, da storilci izkoriščajo gnečo. Pri izvrševanju kaznivih dejanj so izredno spretni, saj žrtev tatvino ugotovi šele čez nekaj časa. »Zaradi tega je toliko bolj pomembna samozaščita, torej da imamo torbice, nahrbtnike ves čas pod nadzorom (zaprte, pred seboj ...),« je še zapisala.

Ker je bilo v nekaj teh primerih ugotovljeno, da so imeli oškodovanci ob bančnih karticah tudi osebna gesla, na policiji ponovno opozarjajo, da kartice in osebna gesla ne spadajo skupaj. Geslo si je treba zapomniti.