Dva kilograma marihuane v avtobusu

Finančni preiskovalci so v Gruškovju v športni torbi v prtljažniku avtobusa našli dva paketa prepovedane droge.

Objavljeno
27. november 2014 15.40
J. S., kronika
J. S., kronika

Gruškovje − Finančni preiskovalci mariborske mobilne enote so včeraj zvečer v Gruškovju ustavili avtobus z registracijo Bosne in Hercegovine. Pospremili so ga na pregled v garažo mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje, kjer so pregledali vozilo in prtljago potnikov.

V prtljažniku so opazili športno torbo, za katero je bilo videti, da je brez lastnika. V njej so med živili našli dva paketa, ovita v plastično folijo, v katerih so bili posušeni rastlinski delci. Opravili so hitri test, ki je pokazal prisotnost prepovedane droge marihuane.

Pregled so nato prekinili in o najdbi obvestili policiste. Mariborski kriminalisti so v sodelovanju s tamkajšnjimi mejnimi policisti ugotovili, da je torba last 52-letnega državljana BiH in Črne gore, ki je bil potnik na avtobusu.

Prepovedano drogo so mu zasegli, mu vzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma  kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

S prodajo na črnem trgu bi bila zasežena droga (dva kilograma) vredna približno 20.000 evrov.