Esad Čehajić spet na sodišču

V informativni oddaji naj bi Čehalić razžalil Zaima Draganovića.

Objavljeno
08. maj 2014 18.15
SLO., LJ,. SODISCE, 25.3.2013, FOTO: DEJAN JAVORNIK
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje
Celje – Na okrožnem sodišču se bo junija začelo še eno sojenje Esadu Čehajiću. Tokrat ga zaradi razžalitve toži Zaim Draganović, ker je obtoženi v informativni oddaji povedal, da je Draganović nastavil eksplozivno napravo v električno omarico pri hiši, zaradi katere sta v sporu že več let.

Zgodba sega v leto 2006, ko je Draganović na dražbi kupil Čehajićevo hišo na Ostrožnem v Celju. Čehajićeva družina se iz hiše ni želela izseliti, čeprav je bil v zemljiški knjigi kot lastnik že vpisan Draganović. Januarja 2012 je v elektro omarico hiše nekdo nastavil eksplozivno napravo. Krivca še niso našli, je pa na Pop TV Čehajić dejal, da za tem stoji Draganović.

Kot smo lahko slišali na včerajšnjem predobravnavnem naroku, je Draganović prepričan, da je vse povezano s sporom zaradi hiše in izselitve družine Čehajić. Prav to naj bi bil motiv, da je Čehajić v oddaji Draganoviću očital, da je nastavil eksplozivno telo. Po objavljenem prispevku naj bi se o Draganoviću širile grde govorice, kot naj bi na junijski obravnavi pričali dve priči.

Čehajić se zagovarja sam, predlagal pa je zaslišanje več prič, tudi kriminalista, ki je preiskoval primer eksplozije, ki jo je slišalo celo Ostrožno. Predlagal je tudi zaslišanje novinarke Damjane Seme, ki je pripravila prispevek, in zahteval, naj se posluša celoten posnetek. Kot je povedal Čehajić, se je novinarka z njim pogovarjala več kot 15 minut, v pogovoru pa naj bi, tako trdi Čehajić, bolj natančno pojasnil, za kaj je šlo in kdo vse naj bi bil v to vpleten. Dodal je, da Draganovića sicer ni imel namena žaliti.

Čehajić je postal znan, ko je naznanil celjskega okrožnega sodnika zaradi domnevnega jemanja podkupnine. Prejšnji mesec ga je celjsko okrožno sodišče spoznalo za krivega posredovanja pri prostituciji in ga obsodilo na pogojno kazen, vendar sodba še ni pravnomočna. Kot je sam povedal, je že bil obsojen tudi zaradi razžalitve.