Zasegli 1200 sadik konoplje

Policisti v Preboldu odkrili več kot 1200 sadik konoplje, iz katerih bi gojitelj iz Divače lahko pridobil za 36 kilogramov posušene rastline.

Objavljeno
29. december 2014 14.22
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Prebold - Celjski kriminalisti in policisti so minuli teden med hišno preiskavo objekta v Preboldu, ki ga je imel v najemu 30-letni moški doma iz območja Divače, odkrili dva ločena prostora za gojenje indijske konoplje. Moški je v obeh prostorih, ki sta se skupno raztezala na dobrih 55 kvadratnih metrov, posadil in gojil 1200 rastlin konoplje. Rastline so bile po navedbah celjske policijske uprave visoke od 40 do 80 centimetrov.

»Iz posamezne, na ta način vzgojene rastline konoplje, lahko pridelajo najmanj 30 gramov te prepovedane droge. Cena za kilogram se na ilegalnem tržišču giblje med 4000 in 5000 evri,« so sporočili iz celjske policijske uprave. Iz 1200 rastlin bi tako pridobil najmanj 36 kilogramov konoplje konoplje in si s tem najmanj 144.000 evrov protipravne premoženjske koristi. V primeru ulične prodaje bi njegov zaslužek krepko narasel, saj cena za gram tako pridelane konoplje po navedbah policije znaša približno 10 evrov.

Policisti so ob tem ugotovili, da je moški najmanj eno »letino «že pospravil pod streho. Osumljenca so zaradi kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami privedli k preiskovalnem sodniku, ki je zanj odredil pripor.