Goljufije s kroglicami

Neznanci vabijo naivneže, da preizkusijo srečo in pod škatlico za vžigalice najdejo kroglico.

Objavljeno
22. maj 2015 11.49
dja/ac
I. R., kronika
I. R., kronika

Kranj − Kranjski policisti poročajo o goljufih, ki so na avtocestnem počivališču na Voklem na hiter in lahek način ogoljufali tujki.

Neznanci so včeraj med postankom avtobusa na avtocestnem počivališču na Voklem zvabili tujki k igri na srečo. V igri sta ženski pod škatlico za vžigalice iskali kroglico. Najprej je sodelovala ena, ki je neznancem v preizkusu sreče izročila nekaj deset evrov gotovine, druga pa je dogajanje najprej samo opazovala, dokler ji neznanec ni ponudil, naj sodeluje, ker da bo zato dobiček lahko večji.

Dobička seveda ni bilo, ker pod vžigalično škatlico ni bilo žogice, neznanci pa so denar po »igri« hitro pobrali in kraj zapustili.

Kranjski policisti o storilcih in sumu kaznivega dejanja nedovoljeno prirejanje iger na srečo še zbirajo obvestila, opozarjajo pa vse, naj sreče ne preizkušajo na takih mestih. Gre za klasično obliko rokohitrostva, v kateri sodeluje več goljufov. Ti med seboj sodelujejo, v igri vsi navidezno dobivajo, zato da pritegnejo še zanimanje drugih. Tem igralcem »sreča v igri« kljub običajno spodbudnemu začetku na koncu vedno obrne hrbet, zato tudi izgubijo svoj vloženi denar. »To pa zato, ker je igra v takih okoliščinah namenjena izključno goljufanju in pridobivanju koristi storilcem, ne pa preprostemu zaslužku,« opozarja Bojan Kos, predstavnik kranjske policijske uprave za odnose z javnostjo.