Hišna preiskava pri Dorjanu Marušiču

Koprski kriminalisti so opravili hišno preiskavo pri Dorjanu Marušiču, nekdanjem ministru za zdravje.

Objavljeno
15. april 2014 01.02
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper, Ljubljana – Koprski kriminalisti so opravili hišno preiskavo pri Dorjanu Marušiču, nekdanjem ministru za zdravje, zdaj članu visoke svetovalne skupine evropskega komisarja za zdravje.

V preiskavi so mu zasegli računalnike in druga komunikacijska sredstva. Dorjan Marušič nam je povedal, da gre za predkazenski postopek zaradi domnevno spornega sodelovanja Splošne bolnišnice Izola s tržaško bolnišnico oziroma tamkajšnjim centrom za sterilizacijo medicinskih instrumentov.

Koprski kriminalisti so že lani poleti začeli preiskavo zaradi suma zlorabe položaja proti direktorju izolske bolnišnice Janiju Derniču in vsaj dvema podjetnikoma (Ivu in Andražu Krebelju), ker naj bi na sporen način sodelovali s tržaško bolnišnico.

Marušič je povedal, da se je z dejavnostjo sterilizacije v tržaški bolnišnici seznanil po prenehanju ministrske funkcije, da se mu je zdela njihova dejavnost zanimivo organizirana in da jo je omenil Derniču, ko je izvedel, da je izolska bolnišnica ostala brez primerne sterilizacije.