Hišna preiskava v mariborski Pekarni

Policija je zasegla prepovedano konopljo in konopljino smolo.

Objavljeno
21. januar 2016 18.23
Robert Galun
Robert Galun

Maribor – Policisti so danes opravili hišno preiskavo v enem izmed objektov lokalne skupnosti, po neuradnih podatkih v kulturnem centru Pekarna. V preiskavi so sodelovali tudi vodniki službenih psov in kriminalistični tehniki.

Kot je sporočil predstavnik mariborske policijske uprave za odnose z javnostjo Miran Šadl, preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. »Policisti pri hišni preiskavi iščejo prepovedane droge in predmete, ki bi utegnili biti dokaz v kazenskem postopku,« je zapisal Šadl. Pridržali niso nikogar, več informacij bodo posredovali v prihodnjih dneh. Po naših podatkih so menda zasegli večjo količino prepovedane konoplje in konopljine smole, ali se je pod lupo znašel kateri izmed uporabnikov Pekarne, pa še ni povsem jasno.

Prostore, v katere so s sodno odredbo o hišni preiskavi vstopili policisti, baje uporablja znan mariborski aktivist Sanjin Jašar, ki je nase opozoril zlasti med mariborskimi protesti; zasedel je celo prostore mariborske občine. V javnosti je znan kot zagovornik legalizacije marihuane oziroma konoplje kot sredstva za lajšanje zdravstvenih tegob.