Huda prometna nesreča v Osrečju

Voznik kolesa z motorjem se je zaletel v osebni avtomobil in obležal hudo poškodovan.

Objavljeno
09. januar 2014 19.59
ace_NESREČA
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Danes nekaj pred 14. uro se je v naselju Osrečje v občini Škocjan zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je hudo telesno poškodoval 77-letni voznik kolesa z motorjem.

Šentjernejski policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da se je 33-letni voznik kombiniranega vozila znamke renault kangoo z dvorišča stanovanjske hiše vzvratno vključeval v promet v trenutku, ko je po lokalni cesti pravilno pripeljal nesrečni mopedist. Ta je treščil v zadnji del avtomobila, pri čemer je tako nesrečno padel, da se je huje telesno poškodoval. Po prvih policijskih ugotovitvah voznik kolesa z motorjem (gre za APN-4) med vožnjo ni imel pravilno pripete varnostne čelade, kolo z motorjem ni bilo registrirano in mož ni imel vozniškega dovoljenja. Ponesrečenca so reševalci nemudoma odpeljali v novomeško splošno bolnišnico.

Novomeški policisti voznike osebnih in tovornih vozil opozarjajo na previdnost, saj je v prvih dneh letošnjega leta to že tretja prometna nesreča na območju novomeške policijske uprave, v katerih so bili poškodovani t. i. najbolj ranljivi udeleženci v prometu: danes mopedist, pred dnevi pa tudi peška in kolesar. Pešci, kolesarji in motoristi naj ustrezno poskrbijo za svojo vidnost, opozarja tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave Alenka Drenik. Nosijo naj svetla oblačila, ob slabši vidljivosti pa naj uporabljajo odsevna telesa.