Petletnega sina ubila s soljo

Američanka je v sinovo telo vnesla takšno količino soli, da je deček umrl zaradi zastrupitve.

Objavljeno
16. julij 2014 20.49
Posodobljeno
17. julij 2014 15.00
LJUBLJANA SLOVENIJA 8.9.2011 IGOR LAH FOTO JOZE SUHADOLNIK
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika
White Plains - Američanka Lacey Spears, ki je januarja letos ubila petletnega sin, se je na sodišču izrekla za nedolžno, sojenje se bo nadaljevalo šele jeseni. Petletni deček je umrl v bolnišnici Westchester Medical Center po tem, ko je brez medicinskega vzroka nivo soli v telesu narasel na ekstremne vrednosti.

Mlada, 26-letna Američanka, iz zvezne države Kentucky, je sina odpeljala v bolnišnico zaradi težav z zdravjem, saj je dobival nepojasnjene napade slabosti. Da bi ugotovili vzrok, so dečka hospitalizirali. Kljub temu, da so sumili, da za napadi stoji mati, je bila ta ves čas ob sinu, spala pa je v njegovi sobi, ko se je začel nivo soli v dečkovem telesu nenavadno in nevarno dvigovati. Petletnik je kmalu umrl, tožilstvo pa je vložilo ovadbo zoper Spearsovo, ki ji očitajo, da je preko cevke za hranjenje v dečkovo telo vnesla sol.

Spearsova je sicer leta na socialnih omrežjih beležila bolezensko stanje sina, ki naj bi imel zdravstvene težave od rojstva. Preiskovalci pa so prepričani, da 26-letnica trpi za sindromom Munchausen proxy. Gre za redko duševno motnjo, zaradi katere starši, ponavadi prav matere, prihajajo do pozornosti s tem, ko izrabljajo svoje otroke in jih »delajo« bolne in jih vozijo k zdravnikom in v bolnišnice.