Invalidnega sina pustila v gozdu z biblijo

Američanka je sina kvadroplegika za en teden pustila v gozdu ob invalidskem vozičku in bibliji, da bi lahko preživljala čas s fantom.

Objavljeno
14. april 2015 11.53
Posodobljeno
14. april 2015 18.00
bsa*biblija
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Philadelphia − Ameriška policija je v zvezni državi Pensilvaniji 41-letno Nyiao Parler med drugim obtožila zanemarjanja otroka, ker je 21-letnega sina odpeljala v gozd v bližini hiše in ga pustila tam, da bi lahko odšla k fantu v sosednjo zvezno državo Maryland. Nemočnega sina, ki je ležal ob invalidskem vozičku, pri sebi je imel le biblijo, je po tednu dni po naključju našel mimoidoči, ki je v gozdu zagledal invalidski voziček, poroča ameriški spletni portal Huffingtonpost.

Ko je moški prišel do fanta, je ta ležal na kupu mokrega listja, medtem ko je bil teden dni izpostavljan mrazu, dežju in divjim živalim. »Odpeljala ga je približno 140 metrov od hiše. Spravila ga ja iz vozička na tla, ga pokrila z odejo in pri njem pustila sveto pismo. Samo božji milosti se je zahvaliti, da je fant to preživel,« je povedal filadelfijski policist John Walker.

Fanta so odpeljali v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli zaradi dehidracije, podhranjenosti in odrgnin, trenutno pa je njegovo stanje stabilno. »Če ga moški ne bi našel, bi ta otrok umrl nesrečne smrti,« je še dodal policist. Ženske sicer še niso  aretirali, saj so jo nekaj ur po odkritju njega sina v Marylandu hospitalizirali.