Izdal jih je vonj po konoplji

Policisti so trojici zasegli skupno 186 gramov konoplje.

Objavljeno
16. januar 2014 13.15
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Maribor - Policista PP Gorišnica sta v torek ob 20.55 na lokalni cesti v Zamušanih ustavila 22-letnega voznika osebnega avtomobila iz Gorišnice, ki je prevažal 25-letnega sokrajana in 21-letnika iz Stojnc.

V vozilu sta policista zaznala močan vonj po konoplji, ob kontroli pa pod voznikovim sedežem našla še vrečko s posušenimi vršički konoplje. Vrečko z enako vsebino je iz hlečnega žepa nato potegnil še 25-letnik, ki je poleg tega policistoma izročil še digitalno tehtnico in manjše škarjice.

Preliminarni test na prepovedane droge je potrdil, da je v vrečkah prepovedana droga in sicer skupno 186,29 grama konoplje.

Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum, da so vsi trije storili kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so jim policisti odvzeli prostost in jih pridržali.

Pri vozniku so policisti opravili tudi postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica uživanja nedovoljenih snovi. Ker so bili rezultati testa pozitivni, so mu odredili še strokovni pregled, ki so ga opravili v Splošni bolnici Ptuj. Po prejemu rezultatov strokovnega pregleda bo zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog zoper voznika podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.