Je imel ropar servisa v Litiji pomagača?

Domačini so pred ropom opazili voznika osebnega avta, ki se je brez luči vozil po krožišču pri trgovskem centru Lidl.

Objavljeno
21. april 2014 19.45
Rop
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Litija - Policisti še niso izsledili neznanega nepridiprava, ki je v soboto zvečer oropal Petrolov bencinski servis na Brodarski cesti v Litiji. Preiskava še vedno poteka, so skopo sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

V javnost je kljub temu pricurljalo nekaj informacij tega nevsakdanjega dogodka, ki se je zgodil nekaj pred 21. uro ob Zasavski glavni cesti v Litiji. V bencinski servis je vstopil zakrinkan fant, nižje postave in od prodajalke zahteval gotovino. Ker je grožnjo podkrepil s pištolo, mu je prodajalka iz blagajne in domnevno tudi iz trezorja izročila približno 2000 evrov.

V času ropa sta bili v prodajalni navzoči še dve osebi, ki sta prestrašeno opazovali, kaj se bo zgodilo, saj je možakar tudi proti njima uperil pištolo. Nakar je ropar, ki je imel okoli glave zavezano ruto ali šal, zbežal v noč.

Policisti so kmalu zatem blokirali vse cestne vpadnice in v Senožetih v občini Dol pri Ljubljani zaustavili voznika iz Zasavja, ki bi jih lahko pripeljal na sled storilcu. Pri ogledu kraja kaznivega dejanja so policisti, po naših neuradnih informacijah, našli določene predmete, na podlagi katerih bodo, s pomočjo preiskave bioloških sledi, lahko izsledili (za zdaj še) neznanega storilca tega kaznivega dejanja.

Tamkajšnji domačini so pred ropom servisa opazili voznika osebnega avta, ki se je brez luči vozil po krožišču pri trgovskem centru Lidl. Nekateri namigujejo, da sta dogodka lahko povezana, kar bi pomenilo, da je imel ropar tudi pomagača.