Kljub napovedanemu poostrenemu nadzoru policisti ugotovili 55 prekrškov

Na cesti Celje−Laško−Radeče, ki je letos zahtevala že dve smrtni žrtvi, je imela policija včeraj veliko dela.

Objavljeno
10. avgust 2017 16.02
Špela Kuralt
Špela Kuralt

Celje − Policisti celjske in laške policijske postaje ter Postaje prometne policije Celje so v poostrenem nadzoru na cesti Celje−Laško−Radeče, ki je letos zahtevala že dve smrtni žrtvi, zaznali 55 prekrškov. Izstopa primer voznika motornega kolesa, ki je skozi naselje Vrhovo namesto 50 vozil kar 112 kilometrov na uro. Proti njemu bodo podali obdolžilni predlog na celjsko sodišče, preostalim so izdali 54 plačilnih nalogov.

Policija se je za poostren nadzor na tej cesti odločila še pred ponedeljkovo nesrečo, ko je življenje v bližini Tremerij izgubila 27-letna voznica. Poostren nadzor s poudarkom na meritvah hitrosti − na cesti je bilo pet policijskh patrulj, še dva stacionarna radarja, območje pa je dve uri preletaval tudi helikopter − je bil napovedan in o njem so poročale številne radijske postaje. Tudi zato so bili policisti nad številom prekrškov presenečeni.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, bodo glede na rezultate nadzora in glede na poslabšano stanje prometne varnosti tovrstne poostrene nadzore izvajali še pogosteje, tudi ob prihajajočem začetku šolskega leta.