Kriminalisti na ajdovski občinski upravi

Kriminaliste, ki so se mudili na sedežu občine Ajdovščina, je zanimala predvsem pogodba o oglaševanju iz leta 2013.

Objavljeno
05. marec 2015 17.47
mpi*KORUPCIJA/POLICIJA
Blaž Močnik, Tolmin
Blaž Močnik, Tolmin

Ajdovščina - Ajdovsko občinsko upravo so v sredo obiskali kriminalisti zaradi suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Policija je trem osumljencem odvzela prostost, vendar jih je po zaslišanju tudi izpustila.

»Kriminaliste, ki so se mudili na sedežu občine Ajdovščina, je zanimala predvsem pogodba o oglaševanju iz leta 2013, s seboj pa so odpeljali še nekaj dokumentacije starejšega datuma. Iz občinske uprave niso pridržali
nikogar,« je povedal občinski predstavnik za odnose z javnostmi Edo Pelicon. Po naših informacijah naj bi bil pod drobnogledom med drugimi podžupan Mitja Tripković. Skopi z informacijami so tudi policisti.

»Trem osumljenim osebam je bila zaradi utemeljenih razlogov za sum odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Z več osebami so novogoriški kriminalisti opravili razgovore, poleg tega so pri različnih subjektih zasegli dokumentacijo. Kriminalisti so po zaslišanju pridržane osebe izpustili na prostost. Drugih podrobnosti vam v tej fazi predkazenskega postopka zaradi nadaljnjega interesa kriminalistične preiskave ne moremo posredovati,« je pojasnil Dean Božnik iz novogoriške policijske uprave. Predkazenski postopek usmerja in vodi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.