Kriminalisti ovadili direktorja podjetja Cerod

Alojz Turk je osumljen zlorabe položaja in oškodovanja javnih sredstev.

Objavljeno
26. marec 2014 12.21
Posodobljeno
26. marec 2014 12.21
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Novo mesto − Novomeški kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto ovadili 51-letnega direktorja gospodarske družbe iz Novega mesta, ki je osumljen kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in oškodovanja javnih sredstev. Po naših neuradnih informacijah gre za direktorja podjetja Cerod Alojza Turka.

Organi pregona so med preiskavo ugotovili, da je osumljenec zlorabil svoj položaj in zaupanje glede razpolaganja s tujim premoženjem, upravljanja podjetja in vodenja gospodarske dejavnosti z namenom, da bi gospodarski družbi z območja Ljubljane pridobil protipravno premoženjsko korist. S sprejetjem poslovnih odločitev o sklenitvi pogodb s to družbo je gospodarski družbi, v kateri je direktor, povzročil za več kot 1,2 milijona evrov škode.

Osumljen je tudi oškodovanja javnih sredstev, saj je pri upravljanju in razpolaganju javnih sredstev zavestno kršil predpise, opuščal dolžno nadzorstvo in omogočil nezakonito in nenamensko uporabo javnih sredstev. S sklenitvijo škodljive najemne pogodbe za delovne stroje je podjetje oškodoval za več kot 1,1 milijona evrov, so sporočili iz novomeške policijske uprave.