Ljubljana: 18-letniku prerezal vrat

Najstnik, ki ga je za zdaj še neznani storilec napadel na železniški postaji, je v smrtni nevarnosti.

Objavljeno
11. december 2013 15.45
Železniška postaja
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Ljubljana - »Fant se je še nekaj časa opotekal, potem pa se zgrudil,« je povedal eden od mlajših moških, ki je oškodovanca videl, samega krvavega napada z nožem pa ne. Na policiji so potrdili, da so jih nekaj pred 14. uro obvestili, da je na ploščadi železniške postaje obležal poškodovan moški.

Reševalci so hudo poškodovanega odpeljali na zdravljenje v klinični center, območje napada pa so možje postave takoj zaščitili s policijskim trakom. Da se je zgodil krvavi napad, so kazali le še madeži krvi in oprema, ki so jo odvrgli reševalci.

Neuradno je napadalec mlajšemu moškemu prerezal vrat, rane pa so tako hude, da je njegovo življenje resno ogroženo. Gre za 18-letnega Davida J. iz Kozjega, za katerim so na celjski policijski upravi danes zjutraj razpisali iskanje, kmalu po napadu pa javnosti sporočili, da ga ne iščejo več. Oškodovanec naj bi se skupaj z 18-letnim Janom J. iz Spodnje Ponkvice v jutranjih urah najverjetneje odpravil proti Ljubljani.

Kakšni dve uri po storjenem kaznivem dejanju na ljubljanski železniški postaji so na območju Celja našli tudi drugega pogrešanega Jana J. (bil je nepoškodovan), a za zdaj na policiji niso ne potrdili ne zanikali, da je z napadom kakor koli povezan. »Se bomo pa z njim gotovo pogovorili, že zato, ker je bil pogrešan,« nam je pojasnila Milena Trbulin, predstavnica celjskih policistov.

Širše območje Ljubljane je danes kar nekaj časa preletaval policijski helikopter, saj so se intenzivno podali v lov za neznanim napadalcem.