Malčka sta zgorela v bivalni prikolici

Potem ko so se otroci zaklenili v notranjost, je hišico zajel ogenj.

Objavljeno
12. december 2014 14.50
rajsek/romi
J. S., kronika
J. S., kronika

Idaho − Žensko iz Twin Fallsa, mati treh otrok, je v ponedeljek doletela strašna tragedija. Pred njenimi očmi sta v požaru izgubila življenje sinova, stara eno in štiri leta.

Heather Green je stopila pred avtodom in si prižgala cigareto. Otroci, poleg mlajšega Damiona in štiriletnega Kaydena je bila tam tudi njena triletna hči Amiyah, so se igrali v prikolici. Med igro je eden od fantkov potisnil vrata, da se je zatič zaskočil in jih od zunaj ni bilo mogoče odpreti. Nekaj trenutkov za tem je prikolico zajel ogenj.

Heather je skupaj s sosedi otroke poskušala pripraviti do tega, da bi vrata odklenili, a brez uspeha. Vrata so hoteli razbiti, da bi prišli v notranjost, a se niso vdala, šele upravniku se je potem le posrečilo razbiti okno in skozenj je na varno potegnil dekletce, dečka pa sta ostala ujela med ognjenimi zublji.

V nemoči, da bi ju rešila, ju je Heather ves čas tolažila in jima zatrjevala, da ju ima rada, dokler malčka nista utihnila, je poročal Twin Falls Times News. V bolnišnici so pozneje lahko le potrdili njuno smrt.

Policisti so ugotovili, da je ogenj izbruhnil zaradi grelca, in ne morebiti odvržena cigareta.

Heather in hčeri so oblasti našle začasni dom, za hrano in oblačila pa skrbi Rdeči križ.