Med sprehodom po plaži ga je povozilo letalo

Moškega, ki je v družbi hčerke sprehajal psa, je do smrti povozilo majhno športno letalo, ki je zasilno pristalo na plaži.

Objavljeno
29. julij 2014 11.25
Posodobljeno
29. julij 2014 15.00
Small Plane Crash
Mi. K., kronika, STA
Mi. K., kronika, STA

Venice − V ameriški zvezni državi Florida se je na plaži Caspersen zgodila nenavadna letalska nesreča, v kateri jo je skupil 36-letni moški, ki se je v družbi psa in devetletne hčerke sprehajal po plaži. Medtem ko sta se oče in hči sprehajala po peščeni plaži, je pilot lahkega športnega letala Karl Kokomoor letališki kontroli poletov v mestu Venice na Floridi sporočil, da mora zaradi okvare zasilno pristati na plaži, saj ni mogel z letalom varno prispeti do letališča.

Ob pristanku je na kraju nesreče umrl 36-letni Ommy Irizarry, medtem ko so hudo poškodovani hčer s helikopterjem prepeljali v bližnjo otroško bolnišnico, kjer se zdravniki borijo za njeno življenje. Nekateri ameriški mediji sicer poročajo, da je bila v času nesreče na plaži ob Irizarryju in hčerki Oceani tudi ženska, ki ji je zastalo srce, zato so jo morali oživljati. Ameriška policija pa ni sporočila, ali je bila ženska v sorodu z umrlim moškim.

Pilot Karl Kokomoor, ki je star 57 let, in njegov tri leta starejši potnik David Theen sta nesrečo preživela brez praske.