Mikužu za poslovno goljufijo dve leti in pol zapora

Poleg Mikuža je bila za krivo spoznana tudi njegova nekdanja sodelavka Loredana Bratož.

Objavljeno
07. januar 2013 17.45
šuligoj mikuž
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Koper - Sodnica Orjana Trunkl je Marjana Mikuža in njegovo nekdanjo sodelavko Loredano Bratož spoznala za kriva poslovne goljufije oz. pomoči pri poslovni goljufiji na škodo Leopolde Stojkovič.

Mikuž si je prislužil dve leti in šest mesecev zaporne kazni in stransko denarno kazen, Bratoževa pa pogojno kazen dveh let zapora s preizkusno dobo treh let.

Zagovornika obeh obtožencev sta že napovedala pritožbo na sodbo.

Postopek zoper Mikuža in Bratoževo je bil že pred časom izločen iz sojenja Mikužu, Srečku Prijatelju in Robertu Časarju v zvezi z nepremičninskimi posli z Luko Koper.

Stojkovičeva, sicer tašča Srečka Prijatelja, je bila med lastniki zemljišč na Orleški gmajni, ki jih je Luka Koper pred leti ob posredništvu Mikuževega Premik neta odkupila za potrebe načrtovanega zalednega logističnega terminala pri Sežani.

Stojkovičeva je za parcele v njeni lasti dobila 2,85 milijona evrov, Mikuž pa naj bi ob pomoči Bratoževe zase zadržal še 404.000 evrov kupnine za eno od parcel. Ta "dolg" je bil tudi predmet spora med bivšim poslancem SNS Srečkom Prijateljem in Mikužem, v zvezi s čimer je že tekel drug sodni postopek.