Motoristu, ki je bežal pred policisti, 2020 evrov globe

Ljubljančana, ki je neregistrirano motorno kolo vozil brez čelade in vozniškega dovoljenja, je lovilo šest patrulj.

Objavljeno
05. marec 2013 11.08
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Kranj - Kranjski prometni policisti so včeraj okrog 12. ure v krožišču v Medvodah pri nadzoru prometa poskušali ustaviti 34-letnega voznika motornega kolesa, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade.

Motorist znakov policistov ni upošteval in je zbežal proti Zbiljam, od tam pa proti Hrašam. Pri tem je s predrzno in hitro vožnjo ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. V Vodicah je Ljubljančan zapeljal na avtocesto proti Ljubljani, ki jo je zapustil v Šentvidu in z nevarno vožnjo nadaljeval po Celovški cesti do Dravelj. Tam je motor odvrgel in z begom nadaljeval peš. Policisti so se pognali za njim, ga obvaldali in vklenili.

Kot so sporočili s PU Kranj je motorist med begom prekršil številne cestno-prometne predpise - ni upošteval pravil o prednosti v križiščih, nepravilno je prehiteval druga vozila v prometu, med vožnjo ni upošteval varnostne razdalje, na nevarnih odsekih pa je vozil z neprilagojeno hitrostjo, tudi po pločniku.

Policisti so ugotovili še, da 34-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistrirano motorno kolo. Policisti so zaradi suma, da je motorist s svojimi ravnanji storil kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu o dogodku obvestili preiskovalno sodnico in državnega tožilca, motorno kolo pa so mu zasegli.

Zaradi prekrškov so mu izdali še plačilni nalog z globo v znesku 2020 evrov.

V akcijo je bilo vključenih šest patrulj, od tega dve kranjski in štiri ljubljanske. Zaradi prometnih prekrškov je bil 34-letnik sicer že večkrat v policijskih postopkih.