Na delu goljufiva tujca, domnevno Čeha

Tujca prodajata zgodbo, da potrebujeta denar za sorodnika, ki je po prometni nesreči pristal v bolnišnici.

Objavljeno
28. avgust 2014 10.09
dolinsek/kc maribor
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Maribor − Policisti mariborske policijske uprave opozarjajo na dva goljufiva tujca, domnevno Čeha, ki se naokoli vozita s volkswagnom temnejše barve. Goljufa najprej ogovorita naključenega mimoidečega in mu natvezita, da imata sorodnika v bolnišnici, ki je imel prometno nesrečo. V potrditev svojega »poštenja« pokažeta, da imata denar, ki pa ga sicer potrebujeta za najrazličnejše namene, od plačila carine do drugih stroškov, zato potrebujeta evre, ki pa jih nimata.

Denar, v vseh dosedanjih primerih je šlo za ameriške dolarje, pokažeta oškodovancu in ga shranita v črno aktovko. »Aktovko zapreta in zakleneta s ključavnico obešanko ter jo izročita oškodovancu pod pretvezo, da bosta prišla ponjo, ko uredita zadeve v bolnišnici. Seveda ju nikoli ni nazaj,« so sporočili iz mariborske policijske uprave. V zadnjem znanem primeru jima je oškodovanka izročila 1500 evrov, medtem ko je bil v kovčku, ki ga je varovala, le zrak.

Policisti opozarjajo, naj ljudje ne nasedajo goljufoma in naj se ne pustijo zavesti. Če so že bili oškodovani ali pa bi naleteli na goljufa, naj takoj pokličejo policijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.