Na ebayu oddal za 45.000 evrov apartmajev, ki niso obstajali

Nemška družina je za počitnice v Punatu na Krku plačala 1150 evrov, a ob prihodu ugotovila, da hiša ne obstaja.

Objavljeno
02. avgust 2016 15.57
Pi. K., STA
Pi. K., STA
Zagreb − Družina Reiss iz nemškega mesta Ennigerloh na severozahodu Nemčije je po prihodu na počitnice v Punat na hrvaškem otoku Krk ugotovila, da je bila žrtev internetne prevare. Na eBayu so plačali 1150 evrov za tritedenski najem apartmaja s petimi sobami, a ko so prišli na Krk, so ugotovili, da hiša s fotografije na navedenem naslovu ne obstaja.

Kot so povedali za nemški časnik Bild, jim je po prihodu na Krk uspelo še enkrat po telefonu dobiti domnevnega nemškega ponudnika apartmajev Marcela, ki je sporočil, da je trenutno na drugem hrvaškem otoku, a bo kmalu prinesel ključe apartmaja na Krku. Ni prišel, niti se ni več oglasil, je potrdila štiričlanska družina, ki je potovala več kot tisoč kilometrov, da bi preživela počitnice na Hrvaškem.

Z goljufijo do 45.000 evrov

Povedali so, da niso posumili v morebitno goljufijo, ker je Marcel zelo prijazno in hitro odgovarjal na vsa njihova vprašanja, svetoval pa jim je tudi, kam naj se obrnejo, če si želijo najeti čoln in podobno. Tudi fotografije hiše in apartmajev niso vzbujale sumov, da bi bilo kaj narobe.

Primer je prevzela nemška policija in ugotovila, da hiša v Punatu, ki je bila v Marcelovih oglasih, ne obstaja.

Oseba, ki se je predstavljala kot Marcel, je menda na podoben način prodala več deset aranžmajev za poletne počitnice v Sredozemlju in si na ta način nezakonito pridobila okoli 45.000 evrov, so poročanje Bilda povzeli hrvaški mediji.