Na Gorenjskem po obsežni akciji v pridržanju 12 osumljencev

Enajst jih je v pridržanju od včeraj, danes pa se jim je pridružil še eden. Čez slabo uro se bodo začela zaslišanja.

Objavljeno
18. marec 2014 16.02
ankele sojenje
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Kranj − V okviru obsežne preiskovalne akcije organiziranega kriminala so gorenjski policisti včeraj pridržali 37 osumljancev. Enajst jih je ostalo v pridržanju, še enega osumljenca je policija prijela danes, ko bodo stekle tudi privedbe pred preiskovalnega sodnika.

Kot je za STA povedal predstavnik za odnose z javnostjo na Policijski upravi Kranj Bojan Kos, so danes odkrili še enega osumljenca, ki naj bi sodeloval pri preiskovanih kaznivih dejanjih. Tudi njemu so odvzeli prostost. Tako v pridržanju na Gorenjskem ostaja 12 osumljencev, ki jih bodo policisti danes začeli voziti na kranjsko okrožno sodišče.

Danes bodo zaslišani predvidom štirje

Kot je pojasnila vodja kranjskega okrožnega državnega tožilstva Irena Kuzma, bodo k preiskovalnima sodnicama danes predvidoma pripeljali štiri pridržane, preostalih osem pa bo privedenih v sredo.

Preiskovalna akcija s ciljem utemeljitve suma storitve več kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in orožja ter goljufije je v ponedeljek potekala tudi drugod po državi. Skupaj so policisti opravili 60 hišnih preiskav in odvzeli prostost 50 osumljencem ter zasegli prepovedane droge, orožje in druge predmete. 20 osumljencev naj bi privedli k preiskovalnim sodnikom.

Šlo je za zaključne operativne akcije kriminalistov v treh obsežnih in že dalj časa trajajočih kriminalističnih preiskavah. Preiskave so potekale na območjih kranjske, ljubljanske, novomeške, koprske, novogoriške in mariborske policijske uprave, vodili pa so jih preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalisti Policijske uprave Kranj.

Direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič in vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj Boštjan Lindav bosta podrobnosti o opravljenih preiskavah pojasnila na sredini novinarski konferenci v Kranju.