Na Obali vse več tatvin vozil

Na udaru so predvsem avtomobili znamk volkswagen in bmw.

Objavljeno
08. avgust 2013 14.11
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Koper - Na območju obalnih policijskih enot, predvsem pa na območju PP Koper, v zadnjih dveh mesecih policisti zaznavajo porast števila kaznivih dejanj velikih tatvin osebnih avtomobilov znamk volksvagen in bmw, je sporočila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.

Na območju PU Koper so policisti do sedaj letno obravnavali le posamezne primere tatvin tovrstnih vozil, povečanje problematike v zadnjem času pa kaže na možnost, da si je območje PU Koper kot tarčo za izvrševaje tatvin izbrala ena ali več skupin storilcev tovrstnih kaznivih dejanj.

Glede na dosedanje ugotovitve obstaja velika verjetnost, da storilci prihajajo z drugih območji, tatvine pa praviloma izvršujejo med tednom v nočnem času in sicer na območju večjih parkirišč v bivalnih naseljih.

Policisti predvidevajo, da si storilci avtomobile predhodno ogledajo, z drugih vozil pa odtujijo registrske tablice, ki jih pozneje namestijo na ukradena.

Ker obstaja verjetnost, da bodo storilci s tatvinami vozil nadaljevali, policisti lastnikom in uporabnikom vozil svetujejo da vozila dodatno varnostno zavarujejo z alarmi ter tehničnim onemogočanjem uporabe volana in sklopke, vozila pa naj parkirajo na osvetljenih krajih, kjer je veliko ljudi, ali so nameščene nadzorne kamere.

Vse občane ob tem tudi prosijo, da policiji sporočijo podatke o sumljivih vozilih in osebah, ki bi se zadrževali na parkiriščih, pregledovali vozila ali odstranjevali oz. nameščali registrske tablice.