Na območju Ptuja požara z veliko gmotno škodo

V obeh požarih, ki so ju gasilci pogasili, naj bi skupaj nastala gmotna škoda v višini 200.000 evrov.

Objavljeno
09. september 2017 14.12
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Ptuj - Na območju Ptuja je ponoči dvakrat zagorelo. Najprej sta zagoreli stanovanjski hiši, kasneje pa še šotor z balami sena. Vzroka požara še nista znana. V obeh požarih, ki so ju gasilci pogasili, naj bi skupaj nastala gmotna škoda v višini 200.000 evrov, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Okoli 1. ure ponoči so ptujske policiste obvestili, da sta zaenkrat še iz neznanega vzroka zagoreli dve stanovanjski hiši na območju Ptuja. Gasilci so na kraju požar lokalizirali in pogasili, zaradi požara pa so morali štiri stanovalce izseliti in jih začasno preseliti v drug bivalni objekt.

Med gašenjem požara so morali reševalci nuditi zdravniško pomoč enemu gasilcu, ki ni utrpel telesnih poškodb. Policisti si še ogledujejo kraj požara na obeh objektih. V požaru naj bi nastala gmotna škoda v višini 100.000 evrov.

Okoli 2. ure ponoči pa so prav tako ptujske policiste obvestili, da je zagorelo v okolici Ptuja in sicer je še iz neznanega vzroka zagorelo v šotoru, kjer so bile spravljene bale sena ter silaže in traktorski priključki.

Policisti zaenkrat še opravljajo ogled kraja požara, po prvih zbranih obvestilih pa bi naj bi tudi v tem požaru nastalo za okoli 100.000 evrov gmotne škode.