Na sojenju sodniku Škobernetu soobtožena priznala krivdo

Esad Ramić in Marjan Salobir sta priznala krivdo, tožilstvo zanju predlaga pogojni kazni.

Objavljeno
11. december 2013 21.30
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Ljubljana - Esad Ramić in Marjan Salobir, ki sodniku Milku Škobernetu delata družbo na zatožni klopi, sta v zameno za pogojno kazen priznala krivdo. Sodišče jima bo sodbo izreklo v petek.

Postopek zoper Milka Škoberneta, celjskega podjetnika Esada Ramića in nekdanjega vodjo laške komunale Marjana Salobirja se bliža koncu. Ramić in Salobir sta očitno ocenila, da sodišča ne bosta mogla prepričati, da sta nedolžna in sta zato priznala krivdo, tožilka Blanka Žgajnar pa je zanju predlagala pogojni kazni.

Za Ramića je predlagala dve leti zapora, za Salobirja pa leto in deset mesecev, za oba bi bila po mnenju tožilstva primerna preizkusna doba petih let. Oba bosta tudi plačala stroške postopka in vrnila protipravno pridobljeno premoženjsko korist.

Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše je glede na razplet zahteval izločitev sodnice Vladislave Lunder, o čemer naj bi bilo odločeno do petka, ko je tudi predviden narok za izrek kazenske sankcije za Ramića in Salobirja. Poročali smo, da so na sojenju že prejšnjič izvedli še zadnje dokaze tožilstva in obrambe, tožilstvo pa je nekoliko spremenilo obtožnico. Škoberne je še pred koncem postopka sicer napovedal svoj zagovor.

Tožilstvo Škobernetu očita, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za nekdanjega lastnika nočnega lokala v Celju Esada Ćehajića. Ta je bil osumljen kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Škoberne je domnevno od Ćehajića najprej prejel 9000, nato pa še 18.000 evrov označenega denarja. Prav Ćehajić je konec novembra 2010 policiji naznanil domnevno kaznivo početje trojice in se nato prelevil v tajnega policijskega sodelavca. Ramić in Salobir pa sta po očitkih iz obtožnice delovala kot njegova pomagača.