Na Visu je zagorelo

Požar je gasilcem že uspelo spraviti pod nadzor. Zgorelo naj bi približno 100 hektarjev gozda in grmičevja.

Objavljeno
18. avgust 2013 17.58
Š. P., STA; Delo.si
Š. P., STA; Delo.si

Na Visu je danes pustošil gozdni požar, s katerim se je borilo vseh približno sto otoških gasilcev ob pomoči treh letal za gašenje požarov, t.i. kanaderjev, in helikopterja. Ogenj je izbruhnil sredi dneva nad mestom Vis, nad obvoznico od Visa proti Križu in Sv. Andriji, nato pa se je zelo hitro nevarno približal počitniškemu naselju pri mestu Vis.

Požar se je kasneje preusmeril stran od naseljenega območja, tako da naj hiše ne bi bile ogrožene, poroča hrvaški Dnevnik.hr.

Gorela sta borov gozd in grmičevje, zgorelo pa naj bi približno 100 hektarjev. Gašenje otežuje močan veter maestral.  Nevarno je predvsem dejstvo, da se požar širi blizu turističnih naselij na Visu, po poročanju STA navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Čeprav je ogenj od hiš oddaljen le kakih 200 metrov, gasilci zaenkrat zatrjujejo, da ni razlogov za paniko. so gasilci zatrjevali, da ni razlogov za paniko. Kot so sporočili pozno popoldne, jim je požar že tudi uspelo spraviti pod nadzor, za ponoči pa načrtujejo sanacijo pogorišča.