Na Zaloški cesti voznica zbila peško

Hudo poškodovano so odpeljali v Klinični center

Objavljeno
25. marec 2015 16.47
lvu*policija
J. M., kronika
J. M., kronika
Ljubljana - Nekaj minut pred 11. uro je na Zaloški cesti v Ljubljani voznica osebnega vozila zbila peško, ki je želela pravilno prečkati cesto. Vanjo je trčila pri zavijanju levo v križišču proti Kajuhovi ulici.

Peško so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski Klinični center. Po podatkih policije je utrpela hude telesne poškodbe. O ugotovitvah prometne nesreče bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. V času ogleda prometne nesreče in odpravljanja posledic, je bil promet na Zaloški cesti oviran.

Nesreča se je zgodila dober teden po tem, ko je v križišču Zaloške ceste in Poti na Fužine na prehodu za pešce voznik trčil v 24- letnico in deklico, nato pa pobegnil s kraja nesreče.

Policisti so kasneje ugotovili, da je voznik megana vozil po Toplarniški ulici in zavijal desno proti središču Ljubljane, ko je trčil v 24-letnico, ki je ob sebi potiskalo kolo in deklico, ki je hodila ob njej. Policisti so kmalu odkrili vozilo, ne pa tudi voznika.

Naslednji dan so ugotovili, da je s kraja pobegnil 37-letni državljan Bosne in Hercegovine. Moški nima veljavnega vozniškega dovoljenja oziroma sploh nima dovoljenja niti v svoji matični državi. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku. Osumljen je nevarne vožnje in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči.