Nekdanji duhovnik se je zapletel v spolni škandal

Na neprimeren način je navezal stike z duševno bolnico.

Objavljeno
23. september 2015 17.02
ap Vatican Pope
J. M., kronika
J. M., kronika

New York − Nekoč med farani priljubljeni duhovnik, ki je pred leti na loteriji zadel več kot milijon dolarjev, je znova v središču pozornosti, vendar ne zaradi lepega loterijskega dobitka ali svoje dobrote, ampak zato, ker se je zapletel v spolni škandal.

Joseph Faraone, ki je pred nekaj tedni dopolnil 68 let, je bil v okrožju Putnam County v New Yorku obtožen, da je imel spolne stike s 50-letno žensko, ki pa v te odnose zaradi duševne bolezni ni privolila, še več, sploh ni bila sposobna privoliti. Faraone, ki se je upokojil že pred več leti, je kot prostovoljec sodeloval pri organizaciji za pomoč duševno bolnim, kjer je tudi prišlo do neustreznega stika z eno od pacientk.

Kot poroča lokalni časopis Putnam County Courier, je Faraone obtožen spolnega napada na slabotno osebo in neprimernega spolnega stika, za kar ameriška zakonodaja predvideva po sedem let zapora za vsako kaznivo dejanje.

Sicer pa je Faraone kot duhovnik služboval v različnih farah v New Yorku, od tega je 12 let maševal v cerkvi Svetega Jamesa v okrožju Carmel. »Zelo sem razočaran in žalosten,« je za medije povedal eden od faranov in dodal, da so imeli očeta Faraona vsi zelo radi in so bili, ko se je upokojil, zelo pretreseni in žalostni. Lokalni mediji še poročajo, da je Faraon leta 1985, ko je služboval v cerkvi Svetega Patrika, na loteriji zadel 1,17 milijona dolarjev.