O krivdi se mora izreči le še Dragan Tošić

Nihče od obtoženih v sojenju Balkanski bojevnik doslej na sodišču ni priznal krivde.

Objavljeno
10. junij 2014 14.18
Posodobljeno
11. junij 2014 21.00
Jure Predanič, kronika
Jure Predanič, kronika
Ljubljana - Samo še domnevni šef hudodelske združbe, ki jo je tožilstvo posadilo na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča, Dragan Tošić, se ni izrekel o očitkih tožilstva. O krivdi sta se danes na predobravnavnem naroku izrekla Mirzet Lucević in Dragan Beljkaš.

Tako kot preostali obtoženi, ki so se te dni drug za drugim zvrstili pred ljubljansko okrožno sodnico Andrejo Sedej Grčar, tudi Mirzet Lucević in Dragan Beljkaš nista priznala krivde za preprodajanje droge in hudodelsko združevanje.

Tožilstvo tudi v njunem primeru vztraja pri vseh dokazih, ki jih je predložilo že na prvem sojenju. Po besedah tožilke Mateje Gončin je Lucević v Južnoafriški republiki najemal vozila in nepremičnine ter skrbel za pretok finančnih sredstev in pripravo transporta droge. Lucevićeva obramba sicer trdi, da dokazov za to ni, tudi srbski skesanec Draško Vuković naj bi dejal, da je bila za transport kokaina v London zadolžena skupina, ki jo je imenoval »Kolumbijci«. Tožilka je opozorila, da gre za različno tolmačenje izjav, končno besedo pri tem pa bo imelo sodišče.

Tako Lucevićeva kakor tudi Beljkaševa obramba sta ponovno zahtevali tudi izločitev dokazov, ki da so bili pridobljeni nezakonito. Kot je dejala tožilka Blanka Žgajnar, obramba navaja iste razloge za izločitev, o katerih sta se tožilstvo pa tudi višje sodišče že izrekla. Beljkaša po besedah tožilstva sicer bremeni izvedeniško mnenje, ki dokazuje, da je prek računalnika spremljal poti tovornih ladij, ki bi bile primerne za transport droge, ter prisluhi in SMS-sporočila, v katerih je obveščal o težavah pri natovarjanju kokaina. Dragan Tošić je na sodišče vabljen v ponedeljek.