Ob materinem truplu živela tri leta

Američanka Chava Stirn je tri leta živela ob materinem truplu, od katerega so ostale le še kosti.

Objavljeno
14. julij 2014 10.51
Posodobljeno
14. julij 2014 15.00
ap-Human Remains-Suitcases-Charges
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika

New York - Po tem, ko so sosedje obvestili policijo o nenavadno močnem in neprijetnem vonju, ki je prihajal iz enega od stanovanj v newyorški četrti Brooklyn, so policisti v stanovanju našli posmrtne ostanke 61-letne Susie Rosenthal, ki je umrla pred tremi leti. Odkritje razpadajočega trupla ne bi bilo tako nenavadno, če ne bi v stanovanju živela še hči umrle ženske.

Ta je namreč tako zadnja tri leta živela ob materinih posmrtnih ostankih. Ko je bil čas obeda, je 28-letna Chava Stirn truplo oblekla. Po poročanju časnika New York Post so od trupla ostale le še kosti, ki jih je 28-letnica pred vsakim obrokom razporedila na vrečko za smeti ob jedilni mizi. Od matere se hči ni mogla ločiti niti med spanjem, ko je njeno truplo privlekla do postelje, v kateri je spala. »Zgledalo je kot prizor iz filma Alfreda Hitchocka z naslovom Psiho. To je eden izmed najbolj nenavadnih primerov, s katerimi sem imel opravka,« je povedal neimenovani policist.

Hčerko so odpeljali na psihiatrično kliniko, medtem ko policisti še ugotavljajo, ali je 61-letna Susie Rosenthal umrla naravne smrti.