Obdukcija pokazala, da je Rotar v zaporu umrl zaradi odpovedi srca

47-letni slovenski državljan je bil pred kratkim pridržan in kazensko ovaden zaradi suma tiskanja ponarejenega denarja.

Objavljeno
08. avgust 2017 09.35
Š. J., STA
Š. J., STA
Zadar − Smrt slovenskega državljana, ki je bil priprt v zadrskem zaporu, je posledica odpovedi srca, je po navedbah hrvaškega ministrstva za pravosodje pokazala obdukcija. Ministrstvo ne omenja identitete umrlega, so pa hrvaški mediji poročali, da je na poti iz zapora v bolnišnico v soboto umrl 47-letni Slovenec Robert Rotar.

Ministrstvo je izide obdukcije objavilo ob ponedeljkovem obisku hrvaškega pravosodnega ministra Dražena Bošnjakovića v zadrskem zaporu.

»Med obiskom ministra Bošnjakovića je znan rezultat obdukcije šibeniške splošne bolnišnice, ki kaže, da je nenadna smrt nastopila po naravni poti oziroma zaradi odpovedi srca,« je sporočilo ministrstvo na svoji spletni strani.

Kot pojasnjuje ministrstvo, so moškega v zapor sprejeli 2. avgusta in ga namestili v sobo s še tremi zaporniki. Dan zatem so ga v ambulanti zapora zdravniško pregledali v skladu z zakonom in mu predpisali ustrezno terapijo, 4. avgusta pa je začel tožiti zaradi bolečin v prsih in glavobola, zato so poklicali nujno medicinsko pomoč. Ko ga je zdravnik pregledal, je ocenil, da ni potrebna nujna intervencija.

»V soboto, 5. avgusta, okoli 10.10 je zapornik v sobi, kjer je bil nameščen, nenadoma padel pri tem z glavo udaril v mizo in padel v nezavest. Uradniki pravosodne policije in zaporniki so mu takoj nudili prvo pomoč in poklicali nujno medicinsko pomoč. Po nadaljnjo pomoč so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Zadar, kjer je ob 11.05 žal umrl,« piše v sporočilu hrvaškega ministrstva.

Časnik Zadarski list je v nedeljo pisal, da je imel Rotar že nekaj časa zdravstvene težave, prijeli pa so ga po tem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, našli »tovarno« za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Rotar je trdil, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve.