Oborožena osumljenca tatvine sta se upirala policistom

Oborožena moška, stara 36 in 24 let, sta nameravala vlomiti v trafiko v Slovenj Gradcu.

Objavljeno
31. januar 2012 16.20
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Slovenj Gradec - Policista Policijske postaje Slovenj Gradec sta minuli konec tedna v nočnem času zaznala poskus vloma v trafiko v Slovenj Gradcu. Ko sta storilca, 24-letnega Prevaljčana in 36-letnega Ravenčana, ki sta bila oborožena, policista izsledila, pa sta se moška prijetju upirala.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, sta osumljena ob prijetju nosila črni kapi z izrezoma za oči in usta. Pri sebi sta imela nahrbtnik z vlomilskim orodjem, med drugim rezalno ploščo, kotno brusilko z rezalno ploščo, cevne klešče in več ostalih stvari ter prenosno radijsko zvezo.

Šestintridesetletnik iz Raven na Koroškem je bil oborožen z malokalibrsko pištolo, za katero ni imel ustreznega dovoljenja, 24-letnik pa je imel pri sebi kovinsko teleskopsko palico, ki po zakonu o orožju sodi med prepovedano orožje.

Policisti so jima zasegli orodje in orožje ter ju privedli k preiskovalni sodnici, ki je za oba odredila pripor.

Osumljena sta poskusa storitve kaznivih dejanj velike tatvine in preprečitve uradnega dejanja. Zaradi posedovanja orožja brez ustreznih listin oziroma prepovedanega orožja jima bo izdana še odločba po hitrem postopku zaradi kršitev določil zakona o orožju.

Policisti  zbirajo še obvestila o morebitni povezavi osumljene dvojice z vlomi, ki so se v preteklih mesecih zgodili na območju Policijske postaje Slovenj Gradec.