Oboroženi rop bencinske črpalke v Podgori

Policisti so v obsežni akciji v Dolu pri Ljubljani nepridipravu hitro nadeli lisice.

Objavljeno
03. oktober 2015 15.26
Oborožen rop
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Dol pri Ljubljani - Hitro so ljubljanski policisti s pomočjo helikopterske enote v petek zvečer prijeli roparja bencinske črpalke v Podgori v občini Dol pri Ljubljani. Zdaj je za zapahi in čaka na odločitev preiskovalnega sodnika.

Prava filmska drama se je v petek zvečer nekaj pred 22. uro dogajala na bencinskem servisu OMV ob glavni zasavski cesti Šentjakob–Litija, ki pa k sreči ni zahtevala poškodovanih oseb. Po naših neuradnih informacijah je prodajalec za pultom v bencinskem servisu takoj, ko je videl, da se mu približuje zamaskirana oseba, zaprl vhodna vrata, pritisnil na tipko za klic na pomoč in zbežal na drugo stran objekta. Roparja je taka »predrznost«, ki pa je med tamkajšnjimi domačini naletele na ugoden odmev, malodana kar na hrabro dejanje, tako razjezila, da je s pištolo razbil steklo na vratih ter z upirjeno pištolo v prodajalca od njega zahteval, da mu izroči dnevni izkupiček, ki je znašal več kakor 5000 evrov.

Potem ko je nepridiprav prejel šop bankovcev, se je pognal v beg proti bližnjemu naselju Zajelše. Toda njegova sreča tokrat ni trajala ravno dolgo, saj so na pomoč prihitele številne policijske patrulje s helikoptersko enoto vred, ki je iz zraka nadzorovala območje Dola pri Ljubljani in bližnjih vasi. Zelo hitro so policisti nepridiprava izsledili v gozdu in mu nadeli lisice, vendar je ropar pred tem odvrgel oblačila in pištolo. Slednjo so policisti v obsežni akciji našli v soboto dopoldan.

Zaradi interesa preiskave o podrobnostih akcije v slogu Jamesa Bonda na ljubljanski policijski upravi ne dajejo uradnih izjav. Njihova tiskovna predstavnica Maja Ciperle Adlešič je danes za Delo potrdila le, da je šlo za oborožen rop, ter da še preverjajo indentiteto roparja. Po naših informacijah gre za Ljubljančana Miloša Stojanovića, sicer starega znanca policije, ki naj bi v zadnjem mesecu dni na podoben način oropal najmanj pet bencinskih servisov na območju ljubljanske policijske uprave, neuradno pa naj bi imel tudi pomagača.